Jos Hartendorp

josTrainer, commercieel strateeg, gids en inspirator maar vooral mens!

Wat past wel bij hem…

Creatief, altijd snel in de vertaling van moeilijkheid naar mogelijkheid.

Welke beroepen heeft hij uitgeoefend…

Beroepsmilitair, Wegenwacht, Technisch Adviseur, Accountmanager, Rayonmanager, Business Development Manager, Directeur Opleiding en Training IT bedrijf, Trainer en Organisatieadviseur, Interim Manager Adviesorganisatie

Waar heeft hij zijn ervaringen opgedaan…

Ik heb gewerkt bij de Landmacht, de ANWB, een machinefabriek en technische groothandel, een uitzendorganisatie, twee van de grotere landelijke trainingsbureaus, een grote IT organisatie en een arbodienstverlener.

Vertel daar eens wat meer over…

Wat een redelijk bonte verzameling aan werkkringen lijkt heeft een absolute rode draad in zich. Steeds weer was de uitdaging om een bestaand probleem op te lossen en met de juiste inzet van mensen en middelen tot een bovengemiddeld resultaat te komen. De ontwikkeling van teamwork, individuele en collectieve competenties en het samen werken aan gedeelde doelen stond altijd centraal in deze omgevingen.

Mijn ervaringsgebieden: Teamontwikkeling: versterken en verbeteren van teamprestaties, management-, verkoop- en communicatietraining, organisatieadviseur en coach. Specialist in het ondersteunen van aanbestedingstrajecten: winnende offertes.

Hoe ben jij dan als trainer/coach en adviseur…

Mijn commerciële attitude is erop gericht om mensen het beste uit zichzelf te laten halen, creativiteit en lef te laten aanboren. Met als dominante drijfveer “resultaat” kan ik absoluut genieten van het knikkeren. Maar het spel winnen is wel het doel. Samen! Als bedrijfskundige met ruim 20 jaar ervaring in commercie en management, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Niet gaan kan?? Wedden van wel?

Prettig prikkelende stijl van trainen en begeleiden, humor en kaderscheppend voor een leerklimaat waarin het beoogde effect centraal staat. Praktisch, de handen uit de mouwen en denken omzetten in doen!

En als je niet aan het trainen/coachen bent…

Naast ondernemer ben ik actiesporter en levensgenieter. Sporten in de vorm van o.a. boksen en duiken. De fase van parachute springen achter de rug. Een beetje gek van huis uit, op mijn vrouw, op Spanje en uitdagingen. Bereid om risico’s op te zoeken, maar niet om doldriest de greep door wie dan ook te laten zegenen.