Teameffectiviteit op scherp The ESCAPE Room Training

Teameffectiviteit

  • Hoe daadkrachtig is uw team?
  • Hoe wordt er samengewerkt binnen het team?
  • Wat kan beter?
  • Hoe wordt dit in praktijk opgepakt?

Attitude Elements laat uw team excelleren. Deelname aan de teameffectiviteitstraining in The ESCAPE Room zet uw team op scherp en geeft direct resultaat in 0,5 tot 1,5 dag.
[Lees meer…]

Guides to the next Level

advertorial

TelDaCom blijft ontwikkelen

TelDaCom blijft ontwikkelen

In alle hectiek van de markt toch oog houden voor de ontwikkeling van medewerkers. Dat is wat dit Leusdense bedrijf ook in 2014 doet. Recent is er weer een specifiek coachingtraject voor een van de medewerkers gestart.

Al vanaf 2008 werken wij voor en samen met deze klant. In de vorm van training,  persoonlijke coaching of bijeenkomsten als voorzitter begeleiden. Natuurlijk alles in lijn met onze passie; mensen bewust maken van hun eigen potentieel en het zelfvertrouwen en competenties ontwikkelen om dit potentieel maximaal te benutten.

TelDacom is een jonge en innovatieve onderneming die zich richt op de communicatiestructuur binnen bedrijven en instellingen. Met speerpunten als gebruiksvriendelijkheid, openheid in calculaties en vooral serviceverlening  is TelDaCom hét adres voor Telecom, Beveiliging, Elektra, Mobiele communicatie en IT-Services.

Investeren in opleiden van personeel levert organisatie veel op

Een verstandige investering in opleidingen van uw personeel kan u als werkgever enorm veel opleveren. 4 voordelen voor uw bedrijf op een rij.

Vier voordelen voor uw bedrijf

Investeren in opleidingen en trainingen is investeren in uw bedrijf. Om diverse redenen betaalt het geld dat u uitgeeft aan een opleiding of een cursus zich vaak dubbel terug. We noemen een aantal terreinen waarop u winst zult behalen.

1. Betere competenties = beter personeel

Goed opgeleid personeel functioneert beter. Soms is de aanleiding voor een opleiding heel eenvoudig. Denkt u maar aan technische of ICT-beroepen, waar het vaak noodzaak is om de ontwikkelingen op het vakgebied bij te houden door middel van een ‘bijspijkercursus’.

Maar er zijn ook talloze andere vormen van competentieontwikkeling die direct een positieve impact op uw bedrijf kunnen hebben. Een training klantvriendelijkheid, een cursus time-management of een goede Excel-opleiding: ze kunnen allemaal direct hun positieve effect op het functioneren van uw medewerkers hebben.

2. Goed opleiden = gemotiveerd personeel

Het aanbieden van een goede opleiding is een krachtige vorm van binden van uw personeel. De mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen wordt door veel medewerkers – zeker in de moderne kenniseconomie – als een enorm pre gezien.

Bij bedrijven die actief scholing aanbieden is het verloop minder dan bij bedrijven die dat niet doen: uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende werknemers tevredener zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

3. Goed opleiden = een goed imago

Wanneer u structureel laat zien dat u investeert in uw medewerkers, zal dat ook gaan ‘rondzingen’ buiten uw bedrijf. U creëert een goed imago en zal door potentiële nieuwe medewerkers als een interessante werkgever worden gezien.

Bijvoorbeeld in de ICT zijn verhalen bekend van ondernemingen waar iedereen graag voor werkt. Niet omdat ze hogere salarissen betalen, maar omdat ze de faam hebben de beste opleidingen te bieden.

4. Employability: goed opleiden = flexibiliteit

Employablity staat kort gezegd voor een optimale inzetbaarheid van uw medewerkers. Het gaat hierbij niet alleen om inzetbaarheid binnen een functie, maar ook om het kunnen vervangen van collega’s, het makkelijker kunnen doorstromen naar een andere functie, et cetera.

Een flexibel werkteam vergroot de wendbaarheid van uw bedrijf. U kunt beter en sneller innoveren en makkelijker reageren op veranderingen uit de markt. Een goed opgeleid en goed getraind team versterkt de employability van uw organisatie.

 

Bron: Unique

 

Noot Attitude Elements:

En juist in de periodes waarin uw mensen wellicht minder worden ingezet bij uw opdrachtgevers, is het wijs om de beschikbare tijd deels te gebruiken voor opleiding: wanneer het straks weer drukker wordt ontbreekt misschien de tijd omdat u uw mensen in het leveringsproces niet kunt missen.

 

Attitude Elements zet Innovatieunit voor Marant op

Attitude Elements heeft op verzoek van onderwijsadviesbureau Marant in Elst een geheel nieuwe innovatiefunctie opgezet. In de drukke dagelijkse werkstroom vond uiteraard altijd al innovatie plaats, maar de organisatie had behoefte aan een bundeling van de innovatiekracht en focus op een beperkt aantal leidende thema’s. Ook wilde Marant de opgestarte innovatieagenda planmatiger en sterker aan de bedrijfsvoering verankerd aanpakken.

marant2

Jos Hartendorp van Attitude Elements heeft in een 9 maanden durend kwartiermakerschap de basis ontwikkeld voor de nieuwe unit Innovatie van Marant. In deze periode is de innovatieagenda vastgesteld, zijn de nodige procedures ten behoeven van het kwaliteitszorgsysteem beschreven, zijn strategische samenwerking met partners opgezet en zijn projectleiders innovatie geworven onder het personeel van Marant. Deze projectleiders zijn in de kunsten van het projectmanagement ingewijd door een training onze partner Peter Weertman.

Tegelijk is een aantal projecten opgestart die er voor zorgen dat de dienstverlening van Marant ook in de toekomst op deskundige en verfrissende wijze zal aansluiten bij de vragen en uitdagingen van het onderwijsveld. Net voor de zomervakantie is de nieuwe Innovatieunit overgedragen aan Frank Evers, de nieuwe manager Innovatie van Marant.

Wij wensen Marant een slagvaardige, succesvolle toekomst vol vernieuwing toe!

CBDS op weg naar de top: Geniet van de beklimming!

foto 15Met bovenstaande projecttitel onder de arm zijn wij samen met het team van Centraal Beheer Dealer Services op weg gegaan. Een jong en snel groeiend bedrijf waarbij de meeste werknemers nog maar een aantal maanden in dienst zijn. Vanuit het management kwam al snel de vraag naar meer structuur, meer professionaliteit en naar een goed fundament om de onderlinge samenwerking verder te ontwikkelen.

Een ontwikkeltraject voor een wat langere periode. Na een 1ste teamsessie waarin gedrag en samenwerking centraal stonden zijn wij per afdeling specifiek gaan trainen op commerciële vaardigheden en telefonische gespreksvaardigheden. In het 2de halfjaar van 2013 staat het coachen on-the-job op de agenda, de vertaling naar de praktijk!

Centraal Beheer Dealer Services is een…

marketing en sales internetbedrijf voor verzekerde verlengde garantie. Doelgroep zijn de fabrikanten en grote importeurs van werkmaterieel. Tevens verzorgt CBDS financiële oplossingen voor de keten van fabrikant, importeurs en haar dealerbedrijven en is actief in West Europa voor Achmea schadeverzekeringen N.V.